"Τη μάνα μου τη Ρούμελη ν' αγνάντευα το λαχταρώ
Ψηλά που με νανούριζες καημένo Καρπενήσι!
Τρανά πλατάνια ξεδιψούν στις βρύσες με το κρύο νερό
Σαρακατσάνα ροβολάει και πάει για να γεμίσει.

Με κρουσταλλένια σφυριχτά, σε λόγγους φεύγουν σκοτεινούς
κοτσύφια και βοσκόπουλα με τα λαμπρά τα μάτια,
νερά βροντούνε στο γκρεμό και πάνε προς τους ουρανούς
ίσια κι ορθά, σαν την ψυχή της Ρούμελης, τα ελάτια..."

Ζαχαρίας Παπαντωνίου

Κυλιόμενο

18/11/17

Εταιρεία ΑΓΡΟΠΑΚ ΑΒΕΕ και εργοστάσιο, στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας



   Το αντικείμενο της εταιρείας Agropack ήταν η κατασκευή και εμπορία χαρτοκιβωτίων και χαρτοτελάρων. Το εργοστάσιο έγινε το 1983, στην ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, σε έκταση 46 στρεμμάτων και με στεγασμένους χώρους 30 στρεμμάτων, διαθέτοντας τότε τον αρτιότερο και πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό στην Ελλάδα. Ιδρυτής ήταν ο Γ. Μαρούλης.
  Τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονταν σε πολλούς κλάδους νωπών ή κατεψυγμένων, τροφίμων, ποτών, χημικών, φαρμακευτικών, έτοιμου φαγητού, ειδών ζαχαροπλαστικής, κ.ά. Είχε ως πελάτες πολλές και σημαντικές εταιρείες.


Το εργοστάσιο ΑΓΡΟΠΑΚ στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας

   Δυστυχώς, το 1994 από μεγάλη πυρκαγιά, το εργοστάσιο κάηκε ολοσχερώς. Μετά από παρεμβάσεις πολιτικών προς τις τράπεζες χρηματοδοτήθηκε αδρά και με ειδικά προγράμματα (επιδοτούμενα συνήθως) κατάφερε σε σύντομο χρόνο να αποκαταστήσει την υποδομή και τον εξοπλισμό της. Μετά διετία, το 1996, το εργοστάσιο επαναλειτούργησε.
   Το 2009 έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ότι υπήρχε περίπτωση να κλείσει αν δεν βρισκόταν νέος αγοραστής. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του τότε προέδρου του Εργατικού κέντρου Φθιώτιδας  Χρ. Κόρκου η ιδιοκτήτρια εταιρεία - παρά την κρίση του εργοστασίου της Λαμίας - προχωρούσε στη λειτουργία νέας μονάδας στην περιοχή του Νομού Μαγνησίας!
   Ο ιδιοκτήτης της ΑΓΡΟΠΑΚ Γ. Μαρούλης εξήγγειλε τότε ότι αν μέχρι 30 Οκτωβρίου 2010 δεν βρεθεί αγοραστής η μονάδα θα κλείσει. Τελικά έκλεισε. Στη μονάδα απασχολούνταν περίπου 100 εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο δρόμο, πολλοί από τους οποίους βρίσκονταν ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότησή τους.

Κωνσταντίνος Αθ. Μπαλωμένος
                φυσικός


2 σχόλια: